Ben je werkloos of “werkloos”?

Ben je werkloos of “werkloos”?

Vraag jezelf vaak af: “Als ik de eigenaar of CEO was van het bedrijf waar ik wil werken, wat zou dan de ideale kandidaat zijn voor de functie waarin ik wil werken?”. Als je daarna komt, doe je best om absoluut alles te doen wat je nodig hebt om precies de ideale kandidaat te worden.

Een paar maanden geleden ontmoette ik een kennis die ik lang niet had gezien. We hadden koffie en hadden een kort gesprek. Ze vertelde me dat ze werkte als verkoopmedewerker in een winkel die waarschijnlijk snel zou sluiten, en dat zelfs als het niet zou sluiten, haar loon zo mager was dat ze niet eens wist of het haar werk waard was.

Aan het einde van ons samenzijn, liet ze me beseffen dat als ik hoorde dat iemand op zoek was naar nieuwe medewerkers. “Je doet vaak trainingen met mensen uit het bedrijfsleven, dus houd er rekening mee als er een goede gelegenheid is!”, Vertelde ze me glimlachend.

Toen ik haar vroeg wat voor soort baan ze zocht, antwoordde ze dat ze de baan van verkoopmedewerker wilde vermijden en liever als secretaresse bij een gerenommeerd bedrijf zou werken. In feite benadrukte ze op een zelfverzekerde toon, dit zou haar baan zijn die ze altijd al had gewild.

“Welke vaardigheden heb je? Spreek je goed genoeg Engels? Werk je op een computer?”, Vroeg ik haar, omdat de bedrijven die ze voor mij vermeldde meestal met buitenlandse klanten werken en op zoek zijn naar een zeer goede kennis van Engels en dat werk. op een pc. Ze antwoordde me dat ze het Engels volledig was vergeten, en wat computers en informatica betreft, was alles wat ze wist, Google zoeken en inloggen op Facebook, maar op een serieuze toon wees ze me erop dat als iemand haar inhuurde, ze bereid zou zijn om serieus Engels te leren evenals de nodige computerprogramma’s.

“Ik meen het echt!” Was haar gastvrije zin.

Omdat ik moest gaan, wilde ik geen discussie met haar beginnen over wat ik echt denk over haar denken. Ik heb onlangs gehoord dat de winkel waar ze werkte gesloten was en ze momenteel werkloos is (en erg teleurgesteld in zichzelf, mensen en het leven in het algemeen).

Helaas zijn er veel verhalen over een soortgelijk onderwerp en ik geloof dat ieder van ons minstens een paar mensen kent die we konden identificeren met een kennis wiens situatie ik beschreef. Maar naar mijn mening is het niet zozeer een probleem dat ze momenteel werkloos is, maar haar probleem is dat ze “werkloos” is. Met de term werkloosheid bedoel ik de bewustzijnsstaat veroorzaakt door onze subjectieve perceptie van onszelf en de wereld om ons heen.

Werkloosheid kan iedereen overkomen. Soms gebeurt dit vanwege onze verkeerde of incompetente acties, en soms is de oorzaak van het verliezen van een baan volledig buiten onze invloed (bijvoorbeeld faillissement van het bedrijf waarin we werken). Werkloosheid is echter, in tegenstelling tot werkloosheid, uitsluitend onze verantwoordelijkheid en het resultaat van onze subjectieve perceptie.

Mijn kennis is bijvoorbeeld naar mijn mening werkloos, althans voor zover hij de baan zoekt. Ze gelooft nog steeds in de mythe dat iemand haar zal herkennen als een goed persoon met goede bedoelingen, haar inhuurt als secretaresse en een jaar geduldig wacht om zichzelf te perfectioneren op pc en Engels. In plaats van gewoon te starten en de vaardigheden te leren die ze nodig heeft om meer inzetbaar te worden in de industrie die ze wil, besteedt ze haar tijd aan volledig onproductieve gesprekken met mensen die haar niet kunnen helpen de baan te vinden die ze zoekt, verspilt ze haar tijd op Facebook en verspreidt ze de gedachte evangelisch te zijn het leven is oneerlijk en alle buitenlandse bedrijven zijn wreed en kijken naar zichzelf en hun winst.

De echte situatie is echter dat het in wezen volledig op zichzelf en op wat het wil bereiken gericht is, en het helemaal niet nodig vindt om zich te concentreren op het bieden van waarde aan anderen – in het bijzonder aan potentiële bedrijven waar het voor zou willen werken. Het is volledig gericht op het idee van “Wat is er voor mij, mij en mij?” In plaats van het idee van “Wat kan ik anderen geven, geven, geven en dus waarde toevoegen?”.

Daarom, als je op dit moment werkloos bent en een baan wilt vinden, is het me heel duidelijk dat emoties vaak bij je worden opgeroepen die we niet echt wenselijk kunnen noemen. Dit is natuurlijk en volkomen normaal. Maar als u werkloos bent, hoeft u niet werkloos te zijn!

Stop met wachten tot de omstandigheden veranderen en begin jezelf te veranderen. Activeer het! Neem verantwoordelijkheid voor je leven en de gedachten die je denkt. Ontwaak in jezelf het creatieve. Word een sluimerende ondernemer in uzelf wakker. Ontwaak in jezelf je ware Zelf. Begin met het leren van een nieuwe taal, of perfectioneer degene die je al bent begonnen met leren, ontwikkel nieuwe vaardigheden en “huur jezelf” door jezelf inzetbaar te maken. Besteed voltijds ambitieuze verbetering van die vaardigheden en aspecten van uw persoonlijkheid die u meer inzetbaar maken.

Als je je bijvoorbeeld aangetrokken voelt tot het soort banen dat een intense interactie met mensen inhoudt, begin dan al met het bestuderen van de vaardigheden van communicatie, onderhandelen en het beïnvloeden van anderen. Beslis dat u een echte expert in het onderwerp zult worden en laat de dag van prga zonder iets te hebben gedaan dat je tot een grotere expert maakt dan de vorige dag.

Vraag jezelf vaak af: “Als ik de eigenaar of CEO was van het bedrijf waar ik wil werken, wat zou dan de ideale kandidaat zijn voor de functie waarin ik wil werken?”. Als je daarna komt, doe je best om absoluut alles te doen wat je nodig hebt om precies de ideale kandidaat te worden.

Verminder het gezelschap van mensen die zeggen dat alles zinkt en ze niet eens een vleugje hoop zien. Maak contact met mensen die slim zijn en een optimistische kijk op het leven en de toekomst hebben.

Net zoals de persoon die het griepvirus draagt ​​besmettelijk voor u is als u er te dicht bij staat, op dezelfde manier is de persoon die constant negatief denkt en alles in het zwart ziet, besmettelijk. Op dit moment heb je echt zulke mensen niet nodig.

Geloof in jezelf, je capaciteiten en je potentieel en doe elke dag iets om je geloof in jezelf sterker te maken. Begin met mediteren, tijd in eenzaamheid doorbrengen, literatuur lezen en bestuderen over persoonlijke, spirituele en zakelijke ontwikkeling, enz.

Geloof dat God / Bron weet wat je nodig hebt en wat je diep van binnen wilt, zelfs als je het nog niet op een bewust niveau kent. Maar om u te kunnen helpen, heeft hij uw medewerking nodig. Hij heeft een persoon nodig die zich niet alleen op zichzelf en zijn problemen zal richten, maar op een persoon die ruimdenkend en gericht is op het geven van waarde aan anderen.

Inzetbaarheid is een bewustzijnsstaat die begint met uw beslissing!

Avatar

johnson Roy

Johnson Roy is a web developer, SEO expert, Online Mentor & marketer working for last 10 years on the internet and managing several successful websites. You can contact him via Email or on Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *