Een vraag die u zich zeker zult stellen

Een vraag die u zich zeker zult stellen

Als je een gepassioneerd nieuw idee in je opkomt, heb je slechts twee keuzes. Ofwel beantwoord je de oproep en start je een hooiberg of je zult niet initiëren en verschillende excuses toestaan ​​om je zicht te verdoezelen.

Er is iets dat vaak gebeurt als we ons aangetrokken voelen tot een nieuw idee dat een aanzienlijke verandering in ons privé- of zakenleven met zich meebrengt.

Al na drie dagen van motivatie en focus op het idee en de doelen die ontstaan, begint onze geest, eerder het deel van onze geest dat we vaak ‘ego’ noemen, met interessante, zeer betekenisvolle en soms extreem logische excuses te komen. Dergelijke excuses komen meestal neer op het uitgangspunt dat ons idee in principe goed is, maar nu niet het juiste moment voor een nieuwe onderneming. Hij verzekert ons dat er in de toekomst een betere tijd zal zijn, en dat enkele belangrijke dingen eerst moeten worden gedaan, en dan nadenken over verdere stappen en veranderingen.

Onder invloed van deze excuses beginnen we na te denken over alle combinaties, mogelijkheden en keuzes die ons worden aangeboden. En dat is waar het grootste probleem zich voordoet!

Waarom?

Omdat er op dat moment slechts twee keuzes beschikbaar zijn. Of we gaan in de richting van verandering of we zullen niet. Er is geen derde optie.

Zolang we geloven dat we meer keuzes en opties hebben, vertragen we om te beginnen en iets te nemen om het idee dat in ons opkwam werkelijkheid te maken. Terwijl we aan al deze “ingebeelde” keuzes en mogelijkheden denken, begint het oorspronkelijke geweldige idee zijn glans te verliezen en accepteren we uiteindelijk de excuses die door ons ego worden aangeboden.

Je ego wil geen verandering. Hij wil niet dat je het onbekende verkent. Het is niet belangrijk voor hem om gelukkig en voldaan te zijn, het is alleen belangrijk voor hem om in de comfortzone te blijven en niets te doen dat aanzienlijke veranderingen in je leven kan veroorzaken.

Daarom, als je het gevoel hebt dat je bent aangetrokken, of dat een of ander fascinerend idee in je is geboren, reken dan op het feit dat je geest over drie dagen (en misschien eerder) met verschillende excuses zal komen die de illusie wekken dat je veel keuzes tot je beschikking hebt . Maar dit is slechts een schijn.

Het enige echte is dat er een belangrijke reden is waarom een ​​bepaald idee je heeft aangetrokken of verrukt. Het verstandigste wat je kunt doen is reageren en aan de slag gaan om je idee goed te krijgen. Maak je geen zorgen als je in de tussentijd van gedachten verandert en niet meer denkt aan het idee waarmee je bent begonnen. Het maakt niet uit. Het is belangrijk dat een dergelijk idee als leidraad dient voor een nieuw idee dat misschien de juiste is. Maar als je niet meteen op het oorspronkelijke idee begon en reageerde, en dat je, zoals de meeste mensen, bleef wachten tot je er 100 procent van overtuigd was dat het idee echt het juiste idee was, dan zou je dat juiste idee niet kunnen herkennen. .

Het universum ondersteunt mensen die moedig genoeg zijn en de lussen hebben om hun dromen uit te laten komen – zelfs als ze onderweg veel fouten maken.

Kortom, als u het gevoel heeft dat een opwindend nieuw idee in u brandt, dan hebt u slechts twee keuzes. Ofwel beantwoord je de oproep en start je een hooiberg of je zult niet initiëren en verschillende excuses toestaan ​​om je zicht te verdoezelen.

Wat je ook kiest, een ding is onvermijdelijk …

Op een ochtend zul je wakker worden, in de spiegel kijken en slechts één vraag stellen: “Durfde ik de roep van mijn hart (of mijn ziel) te beantwoorden en was ik ondanks mijn ongemak en angsten volhardend op het pad?”

Alle andere vragen zijn overbodig. De excuses om je doelen op te geven zijn zinloos en onsamenhangend. Het enige dat overblijft is de vraag: “Was ik moedig genoeg wanneer nodig?”

Stimulansen om te denken

Als ik niets doe om de gewenste veranderingen te bereiken, hoe zal mijn leven er dan over vijf jaar uitzien? Is uw antwoord op de vorige vraag goed nieuws voor u?

Avatar

johnson Roy

Johnson Roy is a web developer, SEO expert, Online Mentor & marketer working for last 10 years on the internet and managing several successful websites. You can contact him via Email or on Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *