Het magische recept voor frustratie

Het magische recept voor frustratie

Het is prima om je tevreden te voelen wanneer anderen je als persoon accepteren en respecteren, maar afhankelijk zijn ervan is iets heel anders.

Ik geloof dat je hebt gehoord van Mary Kay Ash, een bekende Amerikaanse ondernemer en eigenaar van Mary Kay Cosmetics. Op de vraag wat zij als een sleutelfactor voor haar grote zakelijke succes beschouwt, antwoordde ze:

  • “Doe net alsof iedereen die je ontmoet
  • heeft een bord om zijn nek dat zegt:
  • ‘Zorg dat ik me belangrijk / belangrijk voel’.
  • Dat zul je niet alleen bereiken
  • succes in de verkoop, maar ook in het leven. “

Te waarderen is onze diepe onderbewuste behoefte. Het is echt geweldig om in het gezelschap te zijn van een persoon die ons waardeert en accepteert zoals we werkelijk zijn. We willen dat mensen ons respecteren. We willen geaccepteerd en geliefd worden door anderen. Degenen die ons als individuen respecteren, zijn veel beter in ons bewustzijn geplaatst dan degenen die ons niet waarderen. We zijn klaar om veel voor hen te doen. We waarderen hun meningen veel meer en hun impact op ons is groter. Dit is hoe onze psyche werkt – of we het nu leuk vinden of niet.

Het is echter onze behoefte om ons geaccepteerd te voelen die ons vaak (bewust of onbewust) drijft om beslissingen en keuzes te maken die ons niet echt gelukkig maken.

Door te proberen anderen te behagen, hun goedkeuring te krijgen en aan hun verwachtingen voor ons te voldoen, gaan we weg van onszelf en worden we geleidelijk slaven van sociale trends. Onbewust staan ​​we toe dat anderen onze keuzes bepalen en onze gemoedstoestanden en het beeld dat we van onszelf hebben beïnvloeden. We raken verslaafd aan opmerkingen, meningen en goedkeuring van anderen.

Na een paar jaar van geconditioneerd denken en gedrag, beginnen we ons af te vragen waarom we geen duidelijk beeld hebben van het leven dat we willen leven … Waarom we niet enthousiast zijn over onze doelen … Waarom we geen duidelijke visie hebben op het werk dat we zouden willen doen … Waarom we geen duidelijke visie hebben partners met wie we een liefdevolle relatie willen hebben … En waar is dit geluk en vreugde waarmee we ons leven willen vervullen.

Wil je echt dat anderen jouw beslissingen beheren? Wil je echt afhankelijk zijn van de goedkeuring van iemand anders? Wil je echt een groot deel van je leven doorbrengen als een gevangene in je eigen geest? Wil je echt het einde van je leven bereiken en beseffen dat je je leven hebt geleefd volgens de wensen en verwachtingen van anderen, en wat voor jou echt belangrijk was, was iets dat je niet hebt gedaan?

Helaas leven de meeste mensen in overeenstemming met de wensen en verwachtingen van anderen en hopen ze stiekem dat op een mooie zonnige dag de sterren in hun voordeel zullen vallen, maar ze zullen wachten op het magische moment waarop ze zichzelf zullen bevrijden van mentale slavernij en eindelijk in staat zijn om zelfstandig te gaan leven. Wachtend tot de sterren op een rij staan, is het enige dat je kunt verwachten frustratie.

We zijn niet op deze wereld gekomen om het leven van anderen te leven. Het is onze plicht de onze te zijn en ons te wijden aan het creëren van een leven dat consistent is met ons levensdoel. Dit betekent natuurlijk niet dat we anderen niet zullen respecteren, maar respect voor anderen betekent niet dat ze onvoorwaardelijk worden bevredigd.

Het is prima om je tevreden te voelen wanneer anderen je als persoon accepteren en respecteren, maar afhankelijk zijn ervan is iets heel anders.

Je bent belangrijk om jezelf te zijn. U hebt geen milieubewust nodig. Je hoeft de samenleving niet tot slaaf te maken om je geaccepteerd te voelen. De meeste mensen die je leuk vindt en die het grootste deel van je tijd willen waarderen, zijn belast met acceptatie door iemand anders … enzovoort.

God / Schepper heeft je niet per ongeluk geschapen. Je leven is het waard. Je talenten zijn waardevol. Je vaardigheden zijn waardevol. Niemand is beter dan jij. Niemand is waardevoller dan jij.

Het is gewoon jouw beslissing over wat je wilt geloven!

Avatar

johnson Roy

Johnson Roy is a web developer, SEO expert, Online Mentor & marketer working for last 10 years on the internet and managing several successful websites. You can contact him via Email or on Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *