Het pad van innerlijke vrede

Het pad van innerlijke vrede

De meeste mensen willen er eigenlijk een; innerlijke vrede, vreugde, gevoel van volheid, gevoel, inspiratie, veiligheid, vrijheid, gemak, overvloed, liefde.

Wat ons hiervan scheidt, is ons idee dat er iets buiten ons nodig is om te bereiken waar we naar hunkeren: de perfecte partner, de baan, het geld, het diploma, de kennis, het perfecte lichaam, enz.

We brengen ons leven door met het zoeken naar het juiste moment voor vrede op de verkeerde plaatsen …

En dus spenderen we ons leven van moment tot moment, hopend op een tijd waarin we eindelijk in rust kunnen rusten en van het leven kunnen genieten; Het enige dat ik moet doen is afstuderen … Als ik een baan vind … Een loonsverhoging … Een partner … Als ik kinderen krijg … Als kinderen trouwen … Als ik thuis kom … een keer.

Sommige mensen brengen hun hele leven door met het zoeken naar vervulling en vinden het niet omdat ze het op de verkeerde plek zochten, ergens buiten zichzelf (in omstandigheden, mensen, dingen).

Het potentieel voor geluk ligt in ons!

Het potentieel voor geluk, vrede, vervulling en al het andere dat we willen, bestaat op elk moment van het leven, en het hangt ervan af hoeveel we het leven begrijpen en onze ware aard kennen.

We moeten onze focus veranderen en eerst kijken en ontdekken wat onze echte behoefte is. Op deze manier gaan we naar de kern van waar we voor handelen en realiseren ons dan dat we dit kunnen bereiken zonder “perfecte” omstandigheden te creëren.

Om bijvoorbeeld de angst voor het bestaan ​​kwijt te raken, is het niet nodig om een ​​baan te vinden, maar om in een staat van volledig vertrouwen in het leven te komen. Zolang onze beveiliging afhangt van ons bedrijf (iets van buitenaf), zijn we eigenlijk niet echt veilig en ook niet bevrijd van het bestaan. Het geeft ons slechts tijdelijke, illusoire zekerheid. Als we echter onze baan verliezen of weer ziek worden, komt de angst weer op. Dit betekent dat onze veiligheid voortdurend afhankelijk is van omstandigheden en dit is geen volledige vrijheid. Alleen als we de interne verzekering hebben dat alles goed zal zijn en dat alles altijd goed is, zijn we niet langer afhankelijk van de omstandigheden en alleen dan zijn we echt zeker.

Wanneer we ons realiseren dat alle omstandigheden een gelegenheid zijn om onze angsten en beperkingen te overstijgen, kunnen we dankbaar zijn voor alles wat ons overkomt. We beginnen te handelen vanuit een staat van vertrouwen, vrede en liefde, niet uit angst en zelfbeheersing. Dan begint ons leven te bloeien en overvloed manifesteert zich.

Een vervullend leven kan NU en HIER beginnen.

Daarom is het juist interne verandering die cruciaal is voor alle andere veranderingen in ons leven.

De buitenwereld is een weerspiegeling van onze innerlijke wereld en weerspiegelt ons te allen tijde hoe in harmonie we zijn met onszelf of weg van onszelf en onze ware aard.

  • Innerlijke vrede of lijden zijn onze bewuste of onbewuste keuzes.
  • Het hangt van ons (onze perceptie) af of het glas halfvol of halfleeg is.
    Bewustzijn is het pad van lijden naar innerlijke vrede.

Als je meer wilt weten over de processen van persoonlijke verandering, neem dan deel aan onze programma’s, lessen, reizen en bijeenkomsten.

Avatar

johnson Roy

Johnson Roy is a web developer, SEO expert, Online Mentor & marketer working for last 10 years on the internet and managing several successful websites. You can contact him via Email or on Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *