Je leven als boek – welke boodschap verstuur je?

Je leven als boek – welke boodschap verstuur je?

Het is niet de vraag of u wilt communiceren met mensen om u heen of niet, maar de vraag is wat voor soort bericht u wilt verzenden.

Heb je er ooit aan gedacht om eigenlijk altijd met je omgeving te communiceren terwijl je wakker bent en bepaalde berichten te verzenden? Zelfs als je alleen bent met jezelf en niets zegt, communiceer je nog steeds. Stilte, passiviteit, niet rapporteren, niet verschijnen, of geen specifieke actie ondernemen die u wilde of nodig had, zijn gewoon verschillende vormen van communicatie die uw gedachten en attitudes uitdrukken. Een leveringsmethode, zoals uw product of dienst, is ook een vorm van communicatie die een bericht over uzelf verzendt. Je reactie op verschillende interpersoonlijke interacties is ook een vorm van communicatie die mensen laat zien hoe ze je wel of niet moeten behandelen.

Met andere woorden, het enige dat mensen tegelijkertijd aan jou laat denken, is een vorm van communicatie met hen. Daarom is het niet de vraag of u wilt communiceren met mensen om u heen of niet, maar de vraag is wat voor soort bericht u wilt verzenden.

Hieronder wil ik je laten kennismaken met een eenvoudige en praktische oefening die je kan helpen bewust te worden van wat voor soort bericht je wilt verzenden en zo je communicatie met je omgeving bewust te maken.

Ik neem aan dat je je leven nooit met een enkel boek hebt vergeleken, of wel? Tenzij je je volledig hebt geïdentificeerd met een personage in een roman, is er geen reden waarom je dat zou moeten doen. Maar om een ​​iets ander beeld en ervaring van jezelf te krijgen, probeer je voor te stellen dat je leven is als een boek waar je de auteur van bent. De manier waarop u het aan uzelf overbrengt, is volledig irrelevant. Het is alleen belangrijk dat je erover nadenkt.

Overweeg de volgende vragen:

  • Als je leven als een boek was en je was de auteur ervan, welke titel zou je het dan geven?
  • Wat zou de ondertitel zijn?
  • Tot welk type boek zou uw boek behoren?
  • Hoe zou u de lezer kennis laten maken met het onderwerp en hoe zou u het boek voltooien?
  • Hoe onder de indruk zou de lezer zijn om je boek in adem te lezen?
  • Wat zou de belangrijkste boodschap zijn die een persoon die uw boek heeft gelezen zou ontvangen?
  • Wat wilt u dat de lezer doet na het lezen van uw boek?

Hoewel de bovenstaande oefening op het eerste gezicht vrij abstract lijkt, begint u na een korte toepassing de bruikbaarheid ervan op te merken.

Als je een beetje nadenkt, is je leven de boodschap – of je je het nu voorstelt als een boek of een ander medium. Je gedachten, woorden en gedrag zijn de berichten die je onvermijdelijk naar de mensen om je heen stuurt.

De vraag is gewoon wat voor soort bericht u wilt verzenden!

Avatar

johnson Roy

Johnson Roy is a web developer, SEO expert, Online Mentor & marketer working for last 10 years on the internet and managing several successful websites. You can contact him via Email or on Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *