Om heel te zijn

Om heel te zijn

Heel zijn betekent dat we alle delen van onszelf en alles wat zich in de omgeving bevindt (wat uiteindelijk één en hetzelfde is) kunnen accepteren. Er is dus geen splitsing en verdeeldheid, maar verbinding en heelheid.

Dat betekent dat we één zijn met alles. Dat we oké zijn met wat het is. In de uiteindelijke vorm betekent dit dat we in staat zijn om: IK BEN.

De staat van heelheid

We willen niets veranderen (wat niet betekent dat we niet zullen handelen), we willen niets speciaals bereiken (wat niet betekent dat we niets zullen doen), we komen nergens in het bijzonder (wat niet betekent dat we niet zullen bewegen) … behalve om aanwezig te zijn met het hele wezen in het heden . Alles is perfect zoals het nu is (of we nu verdriet, angst of vreugde en vrede ervaren). Dit betekent dat we in EEN staat zijn. Geen gespleten, geen DUALITEIT. Het is de laatste staat van heelheid.

Je zult zeggen: “Eh ja, maar ik hou niet van het moment waarin ik leef. Ik hou niet van wat er aan de hand is. Ik kan niet gelukkig zijn en ik wil dat soort leven niet leiden.” Ik begrijp daarom dat hij dit moment definieert. ” niet goed ‘en daarom ben je ook niet goed. Wat echt niet goed is, is echter jouw definitie van het moment, niet het moment zelf.

“Als ik nu niet het geld heb om terug te betalen, is het slecht.” zul je zeggen.

Vanuit een beperkt bewustzijnsperspectief is dit een bedreigende situatie (vooral als je al een film in je hoofd hebt die allemaal slecht gaat als je de lening niet afbetaalt, waar we aan het einde van het verhaal altijd geen dak, eten hebben en dan zullen we lijden en / of sterven). Vanuit het perspectief van het bredere bewustzijn en de ziel die het leven is gaan ervaren, is het echter alleen een situatie waardoor we het leven leren en verkennen net zo goed als een situatie waarin we een verhoging krijgen op het werk of een huis, villa en wat ik weet erven.

Het hangt ervan af met welk deel van jezelf als wezen je je sterker identificeert

Ben ik een fysiek wezen dat materiële dingen nodig heeft om te overleven en de ervaring van het leven te hebben, of ben ik een spiritueel wezen (eeuwigdurend en eeuwig vrij) die gewoon tijdelijke ervaringen heeft in de fysieke realiteit.

Afhankelijk van waar je in gelooft, zul je zo’n realiteit zien = ervaring.

Welnu, in het geval van krediet, worden we, vanuit een nauwer perspectief bekeken, gevolgd door “marteling” met financiën, en vanuit een breder perspectief worden we gevolgd door nieuw leren, bewustzijn en een weg naar nog grotere innerlijke vrijheid en vrede.

En wat betekent het in deze context om heel te zijn en één te zijn met alles?

Dit betekent dat u deze situatie (onvermogen om de lening af te lossen) ervaart als een kans voor groei en de weg naar grotere vrijheid en vrede. Het betekent geloven en het goede in die situatie zien. Dit betekent niet dat het gemakkelijk zal zijn en dat je niet zult zweten, angst, woede, kramp, enz., Maar hard en uitdagend betekent niet dat er iets op zichzelf slecht is. Dat is slechts één aspect van het leven als geheel. Yin-yang, dag-nacht, regen-zon, zwart en wit … het leven gebeurt tussen tegengestelden.

Staat zonder weerstand

Dus we willen in een staat komen waarin we het goed hebben met die situatie waarin we het moeilijk hebben. We willen in een staat van geen weerstand komen en ademen met wat het is. Het is een kans om ALLEEN een gevoel van gewicht, angst, onzekerheid, beperking te hebben en gewoon een nieuwe ervaring en ervaring te hebben. Als we hen toestaan ​​levend en aanwezig te zijn zonder eraan te willen ontsnappen, beginnen ze langzaam op te lossen en ontstaat een gevoel van vrede.

Deze ‘stressvolle’ toestanden zijn evenzeer een deel van het leven en even waardevol als de toestanden van vreugde, lichtheid, geluk, inspiratie, verliefdheid of balans. Het betekent ook niet dat je niets zult doen om je levensomstandigheden te verbeteren, alleen dat je in het hele proces zit om goed te zijn met alles wat op je pad komt en ervan te leren.

We komen tot een staat van eenheid en heelheid wanneer we accepteren wat we beschouwen als onvolmaakt / slecht. We zijn heel als we in staat zijn om alle delen van onszelf lief te hebben / te accepteren; verdrietig, lelijk, boos, onzeker, blij, creatief, mooi als alle mensen en situaties die we als zodanig ervaren.

Avatar

johnson Roy

Johnson Roy is a web developer, SEO expert, Online Mentor & marketer working for last 10 years on the internet and managing several successful websites. You can contact him via Email or on Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *