Verlang je naar vrijheid?

Verlang je naar vrijheid?

Ik geloof dat je het ermee eens zult zijn dat de meeste mensen naar vrijheid hunkeren. Met vrijheid bedoelen we meestal gemak, het gevoel dat er niets hoeft te worden gedaan, dat we onbeperkt kunnen zijn en doen wat we willen doen en wanneer we maar willen.

In elk geval is deze voorwaarde haalbaar, behalve dat het tot een staat van echte vrijheid komen meestal een bepaalde inzet met zich meebrengt. Het impliceert onze aanwezigheid, toewijding, bewustzijn, bereidheid om door angsten, pijnen te gaan, uit de veiligheidszone te komen en allerlei onaangename omstandigheden, en uiteindelijk echt verantwoordelijk te worden voor mijn leven.

Hoe zich te ontdoen van angst?

Als we wat angst los willen laten, kunnen we dat alleen doen als we het onder ogen zien. Natuurlijk zijn er externe helpers die ons kunnen inspireren, inspireren, ons bewust maken van sommige aspecten, ons proces gemakkelijker kunnen maken, maar alleen als we klaar zijn om door angst heen te gaan en ermee te ademen, kan het transformeren. Wanneer we in angst zijn en ernaar kijken zonder ervan weg te lopen, komen we geleidelijk aan in een staat van vrijheid en innerlijke kracht. Wanneer we angst onder ogen zien en er doorheen gaan, heeft het niet langer macht over ons.

We moeten hem kunnen observeren, niet met hem identificeren.

Bijv. als je niet langer het werk voor een of andere ‘aap’ wilt doen of voor een bedrijf dat je uitbuit, dan houdt het pad naar vrijheid een zekere verantwoordelijkheid en moed in. Heel vaak wordt het idee om te stoppen geassocieerd met het onder ogen zien van existentiële angst. Dus om vrijheid te bereiken, moet je door die angst heen gaan en het begint pas op te lossen wanneer je leert ermee te zijn.

Waar we ons vrij voelen, betekent dit dat we niet durven te doen wat we willen, omdat we op een bepaald niveau bang zijn (we blijven in onze eigen gevangenis). We kunnen deze angst koesteren met het idee dat we iets niet kunnen doen vanwege een persoon, situatie, omgeving, enz. Maar als je dieper kijkt, zit er altijd een soort angst achter die besluiteloosheid. Angst dat we niet zullen overleven, dat iemand niet langer van liefde, behoefte, respect, enz. Zal houden.

Het pad naar vrijheid is verantwoordelijkheid nemen voor het leven, niet de schuld voor niet-vrijheid verleggen naar omstandigheden, mensen en alles buiten ons. Het pad van vrijheid vereist bewustzijn, toewijding en moed die resulteert in een gevoel van innerlijke kracht. Deze kracht is geen agressieve kracht maar een kracht die voortkomt uit integratie, vrede en liefde.

Angst is uiteindelijk maar één soort illusie, maar als we erin geloven, ervaren we het als realiteit.

Vrijheid is het potentieel dat op elk moment van het leven bestaat.

Als je mee wilt doen aan onze bijeenkomsten en wat van jezelf wilt vrijgeven, ben je van harte welkom!

Avatar

johnson Roy

Johnson Roy is a web developer, SEO expert, Online Mentor & marketer working for last 10 years on the internet and managing several successful websites. You can contact him via Email or on Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *