Waarom werkt “visualisatie” niet voor haar?

Waarom werkt “visualisatie” niet voor haar?

Of het nu gaat om de persoon die je wilt zijn of het doel dat je wilt bereiken, het basisprincipe waarmee je geest werkt is altijd hetzelfde. Geïnspireerd door de Geest of opgelegd door de maatschappij! Er is geen derde optie!

Ik werd onlangs gecontacteerd door een kennis die enthousiast was over het boek Field by Lynne Mc Taggart, die onder andere talloze wetenschappelijke onderzoeken citeert die laten zien hoe regelmatig het voorstellen van de gewenste uitkomst of uitkomst in je geest – visualisatie – versnelt en het proces van hun realisatie zekerder maakt.

Als ze zich echter probeerde voor te stellen dat haar gewenste doelen waren bereikt, betrapte ze zichzelf er vaak op dat ze dacht aan haar huidige verplichtingen of volledig vergat om ‘visualisatie’ te oefenen. Ze begreep niet waarom het bovenstaande haar overkwam, ondanks te weten hoeveel visualisatie haar zou helpen haar gewenste doelen te bereiken.

Omdat ik vaak een soortgelijk fenomeen hoor van mijn lezers en klanten, ben ik in dit artikel van plan een reden te beschouwen die ik beschouw als een belangrijke “boosdoener” waarvoor velen het idee hebben dat het visualisatieproces gewoon niet doorgaat. Als je al een van mijn boeken hebt gelezen of een workshop of seminar hebt bijgewoond, geloof ik dat je bekend bent met het idee dat ik regelmatig herhaal:

“Een van onze grootste obstakels voor een gelukkig en bevredigend leven is onze bewuste of onbewuste conclusie dat we weten wat we nodig hebben om echt gelukkig te zijn.”

Het feit is dat we in een volledig geconditioneerde samenleving leven, een samenleving die wordt gedomineerd door een angstcultuur en ons vanaf jonge leeftijd wordt geleerd dat we eerst aan honderd verschillende normen moeten voldoen om onszelf het recht te geven ons een geliefd en geaccepteerd mens te voelen. We gaan door het leven met de vele overtuigingen die worden bepaald door de opvoeding en het klimaat waarin we zijn geboren, en zijn ervan overtuigd dat het onze “natuurlijke” en “neutrale” kijk op het leven is. Maar het feit is dat je natuurlijke en neutrale kijk op het leven pas de eerste paar maanden na je geboorte bestond.

Als gevolg van langdurige conditionering maken we vaak doelen (en beslissingen) die niet echt van ons zijn – dit zijn opgelegde doelen, en we zijn ons er niet eens van bewust omdat we geloven dat we een “neutraal” en “autonoom” denkproces hebben bereikt.

Gelukkig is er een duidelijke test waardoor we echt zullen weten of het ons doel is of een opgelegd doel. Als wat je wilt regelmatig en continu aanwezig is in je geest (zonder iets voor dat doel te doen) en er alleen aan denken, je vreugde en enthousiasme schept, dan is dit je ware doel.

Als uw ware doel op het spel staat, vindt het visualisatieproces op natuurlijke wijze plaats. U hoeft niet de moeite te nemen om het gewenste resultaat voor te stellen, omdat een dergelijke scène voortdurend in uw gedachten aanwezig is, u gelukkig maakt en een gevoel van opwinding en comfortabele anticipatie creëert. Zo’n scène, of visie in je geest, inspireert je geest – een deel van jezelf dat zich bewust is van zijn spirituele aard en van zijn voortdurende verbinding met God / Bron – in tegenstelling tot de scène die je geest kunstmatig probeert te creëren op basis van bekende feiten waarvan hij denkt dat zou goed kunnen werken.

Daarom, als je het visualisatieproces op een volledig natuurlijke manier wilt activeren en niet langer kunstmatig iets wilt voorstellen dat je denkt dat je wilt, verwerp dan het idee dat je met je geest kunt achterhalen wat je nodig hebt om echt gelukkig te zijn (omdat het niet jouw zaken zijn) en vraag je Geest om je geest te vullen met een visie op doelen die in overeenstemming zijn met je levensdoel.

Wanneer je geest wordt geïnspireerd door een visie op doelen die in lijn zijn met je hogere doel, komt visualisatie vanzelf naar je toe en ervaar je het proces zeer levendig, plezierig en blij om eraan deel te nemen. Denk aan de momenten waarop je verliefd werd op een persoon. Moest je ‘proberen’ om erover na te denken of vond dit proces automatisch plaats in je geest en keek je het gewoon met plezier aan? Maar wat zou u denken van een relatie met de persoon op wie u “verliefd” werd en hard en discipline moest werken om aangename gemeenschappelijke momenten te “visualiseren”?

Of het nu gaat om de persoon die je wilt zijn of het doel dat je wilt bereiken, het basisprincipe waarmee je geest werkt is altijd hetzelfde. Geïnspireerd door de Geest of opgelegd door de maatschappij! Er is geen derde optie!

Avatar

johnson Roy

Johnson Roy is a web developer, SEO expert, Online Mentor & marketer working for last 10 years on the internet and managing several successful websites. You can contact him via Email or on Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *